Umro je hrvatski tigar Branko Cikatić

Branko Cikatić preminuo je u 65. godini života, izgubivši tako svoju najvažniju životnu bitku. Bolest je ovaj put, nažalost, bila jača.

Cikatić je prava legenda borilačkih sportova i osvajač mnogih europskih i svjetskih medalja u tajlandskom boksu i kick-boxingu. Hrvatski borac pokorio je Aziju, a posebno popularan bio je u Japanu, gdje se često borio tijekom profesionalne karijere. Njemački časopis Karate Budo Magazine 1989. dodijelio mu je nagradu Zlatna rukavica i proglasio ga najpopularnijim borcem na svijetu. 

Iznenadio je svijet borilačkih vještina kad je 1993. godine u dobi od 38 godina osvojio prvi K-1 turnir nokautima u sve tri borbe. U završnici dobio je velikog Ernesta Hoosta. Turnir je osvojio s 38 godina i 208 dana te je i dan danas najstariji borac kojemu je to uspjelo. Cikatić je jedan od najtrofejnijih hrvatskih natjecatelja u borilačkim sportovima. Prema neslužbenim podacima, odradio je 170 mečeva različith verzija kickboxinga te je upisao 152 pobjede.

Tijekom 1980-ih osvajao je razne elitne turnire u muay thaiju te je pobjeđivao najveća imena tog sporta. Po dva puta osvajao je svjetsko i europsko prvenstvo u muay thaiju. Njegovo ime trasiralo je put mnogim hrvatskim borcima.

Stekao je zvanje diplomiranog profesora kineziologije, suautor je knjige K-1 koja je postala obvezna literatura na Fakultetu športa i tjelesnog odgoja Sveučilišta u Sarajevu.

RSS

Nalazite se ovdje: Home Novosti Umro je hrvatski tigar Branko Cikatić