U Split stigla tri počasna prstena taekwondo hall of fame

U 70 godina starom Zagrebačkom hotelu Esplanade u petak 25.09.2015. po prvi puta u Europi, organizirana je 6. u nizu svečanosti prijema novih laureata u Taekwodno Kuću slave (Hall of Fame). Prethodne svečanosti organizirane su: 2007. i 2009. u New Yorku (U.S.A), 2011. U Kukkiwonu- Seul (Južna Korea), 2013. U Las Vegasu (U.S.A.) i 2014. U Teheranu (Iran). Idejni tvorac i pokretač ovih sportskih događanja svjetski poznati natjecatelj i osvajač brojnih turnira u kontaktnim sportovima iz sedamdesetih godina prošlog stoljeća, gosp. Gerard Robbins.

Kao osnivač i izvršni direktor Taekwondo Hall of fame, Gerard Robbins, je uvodnom obraćanju uzvanicima izjavio: "Zadovaljan sam da smo kao institucija svake godine sve bolji i da se trudimo držati razinu kvalitete u skladu sa najvišim svjetskim standardima, kako to rade slične institucije diljem svijeta. Raduje me da smo visoko podignutu letvicu zadržali na zavidnoj razini te i ove godine izabrali niz poznatih i respektabilnih imena koji su svojim radom i dostignućima ostavili poseban trag i dali doprinos razvoju taekwondoa. Usprkos velikom broju nominacija, a obzirom da je sami kriterij izbora jako strog stručni ocjenjivački sud odlučio je da samo 5 počasnika iz RH zaslužuje prijem u Taekwondo Hall of fame, a dvojica kolega će dobiti posebno priznanje. Raduje me da večeras mogu biti u društvu počasnika koji su pristigli iz cjelog svijeta u Vašu prekrasnu zemlju koja ima bogatu tradiciju u oblasti borilačkih vještina i taekwondo sporta".

Od hrvatskih imena počasnika nikoga ne treba posebno predstavljati pošto su to osobe koje su u taekwondou i sportu na različite načine prisutne dugi niz godina. Ovo najviše svjetsko priznanje dobili su: doajen borilačkih vještina i jedan od pokretača taekwodo-a u RH gosp. Petar Mijić, bivši ministar znanosti obrazovanja i sporta, pokretač WTF taekwondoa u Dalmaciji prof. dr. sc Dragan Primorac, Prodekan Splitskog kineziološkog fakulteta, Ravnatelj instituta za kineziologiju i sport i osnivač brojnih klubova iz kojih korijene vuku poznati treneri i svjetski prvaci u taekwondou i para tekwondou. doc. dr. sc. Dražen Čular. Uz svečanu večeru i povijesnu ceremoniju za pamćenje, počasnicima i gostima iz cijelog svjeta priušten je dobar provod i druženje, a u "najsportskiji grad na svitu" nakon olimpijske medalje i titula svjetskih prvaka stigla su i tri počasna prstena taekwondo hall of fame.

RSS

Nalazite se ovdje: Home Novosti U Split stigla tri počasna prstena taekwondo hall of fame