Promocija Sportskog godišnjaka SSŠ-a za 2015.

Splitski savez športova održao je svečanu promociju Sportskog godišnjaka za 2015. godinu, proglasio najuspješniji klub u pojedinačnom i ekipnom sportu te održao okrugli stol na temu „ Strategija splitskog sporta za razdoblje 2016. – 2024. g."

U četvrtak, 28. travnja 2016. godine u svečanom salonu SC Gripe održana je već tradicionalna svečanost Splitskog saveza športova u povodu promocije Sportskog godišnjaka za 2015. godinu te proglašenje i uručivanje nagrada najuspješnijem klubu u pojedinačnom i ekipnom sportu.

Po završetku ove svečanosti održan je okrugli stol na temu" Strategija splitskog sporta za razdoblje 2016. – 2024. godine".

Promotori Godišnjaka bili su predsjednik SSŠ-a Igor Boraska, doajen sportskog novinarstva Mijo Grabovac i, naravno, glavni urednik Jurica Gizdić. Tom su prilikom posebno istaknuli izuzetnu vrijednost same publikacije te odali zahvalnost svima koji su napornim radom doprinijeli da Godišnjak ugledao svjetlo dana.

Ovom su prigodom proglašeni i najuspješniji klubovi u pojedinačnom i ekipnom sportu za 2015. godinu: Taekwondo klub Marjan i Vaterpolski klub Mornar Brodospas. Zasluženu nagradu uručio im je Igor Boraska. Ispred Kineziološkog fakulteta u Splitu gospoda Dražen Čular i Zoran Grgantov laureatima su uručili čekove za usluge dijagnostike Instituta za kineziologiju.

Po završetku svečanosti upriličen je okrugli na temu „Strategija splitskog sporta za razdoblje 2016. – 2024. godine". Kao uvod ovoj temi prethodile su dvije prezentacije: Podloga za izradu Strategije kao presjek trenutnog stanja splitskog sporta, koju je prezentirao glavni tajnik Saveza Vlatko Škiljo, te Metodološki pristup kod izrade Strategije koju je prezentirao član Izvršnog odbora Saveza Dražen Čular, a sve kao uvod u diskusiju koja je potom uslijedila.

Kako bi se moglo što prije pristupiti izradi Strategije, zaključak okruglog stola je:

  • u što skorije vrijeme održati još ovakvih skupova
  • formirati fokus grupe koje će raditi na pojedinim dijelovima Strategije

U tom je smislu predsjednik Splitskog saveza športova Igor Boraska pozvao sve one koji smatraju da svojim radom mogu doprinijeti izradi što kvalitetnije Strategije da se jave u Savez koji će ih vrlo rado uključiti u ovaj zahtjevan i za splitski sport izuzetno važan projekt.

RSS

Nalazite se ovdje: Home Novosti Promocija Sportskog godišnjaka SSŠ-a za 2015.