Veliki dan hrvatskog sporta 2016.

Prigodnom proslave Velikog dana hrvatskog sporta 2016. u organizaciji Hrvatskog olimpijskog odbora uručena su posebna odlikovanja i priznanja.

Tonči Stipanović iz Jedriličarskog kluba Mornar primio je odlikovanje predsjednice Republike Hrvatske - Red Danice Hrvatske s likom Franje Bučara za izniman sportski uspjeh i osvajanje srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Jeneiru kao i za promociju športa i širenje ugleda Hrvatske u svijetu.

Istom prigodom Jurici Gizdiću, povjesničaru sporta i publicistu, koji je napisao 68 knjiga sa sportskom tematikom, uručeno je posebno priznanje Hrvatskog olimpijskog odbora za osobiti doprinos hrvatskoj sportskoj publicistici, posebno kruni njegovog rada knjizi "Hrvatski olimpijci i odličnici" koja se sastoji od biografija svih 933 hrvatskih olimpijaca (počevši od Pariza 1900. godine pa do Rio de Jeneira 2016. godine).

Na Velikom danu hrvatskog športa nagrađen je i splićanin Nikola Pilić, jedan od najuspješnijih teniskih trenera u svijetu, polufinalist Wimbledona i finalist Roland Garrosa. Nagrađen je najvećom Nagradom HOO-a „Matija Ljubek" za životno djelo u području sporta.

Naše iskrene čestitke nagrađenima.

RSS

Nalazite se ovdje: Home Novosti Veliki dan hrvatskog sporta 2016.