Dan splitskog sporta 2018.

U organizaciji Splitskog saveza športova obilježavanje Dana splitskog sporta ove je godine iznimno održano 28. studenoga 2018. godine. Proslava se vezala uz završetak rekonstrukcije kompleksa bazena na Poljudu gdje je svečanost održana. Pozivu na ovu manifestaciju odazvali su se predstavnici Grada, Županije, akademske zajednice, Hrvatske ratne mornarice, Policije, javnih medija te brojni članovi splitskih klubova. Prigodne govore održali su predsjednik Saveza Nenad Periš i zamjenica gradonačelnika Splita Jelena Hrgović Tomaš.

Na proslavi su uručene najveće nagrade Saveza: Trofej SSŠ-a „Fabjan Kaliterna", Nagrada SSŠ-a „Mihovil Radja" za fair play i čestitost u sportu te posebno priznanje Saveza.
Trofej „Fabjan Kaliterna", nagrada je koja se dodjeljuje zaslužnim pojedincima za izuzetan doprinos u promidžbi i razvoju splitskog sporta, a dobitnici nagrade su:
Damir Šolman, legendarni košarkaš splitske Jugoplastike, osvajač dva olimpijska srebra (Mexico City 1968. i Montreal 1976.), dvije svjetske titule prvaka (Ljubljana 1970. i Filipini 1978.), jednog srebra (Portoriko 1974.), dva prvenstva bivše države, tri kupa, Kup Radivoja Korača. Bio je proglašen najboljim igračem Jugoslavije.
i
Ivo Jurišić, poznati splitski novinar, dugogodišnji urednik sportske rubrike Slobodne Dalmacije, izvještač s olimpijskih igara, svjetskih i europskih prvenstava. U mladosti je bio jedriličar Labuda i vaterpolist Jadrana, Mladosti i POŠK-a.
Laureatima je nagrade uručio Nanad Periš, predsjednik Splitskog saveza športova.
Dobitnica Nagrade „Mihovil Radja" je Miranda Krešić Širola, poznata splitska sportska pedagoginja koja je u sport uvela brojne učenike od kojih su neki postali vrhunski sportaši pa i članovi Kuće slave splitskog sporta. Ogledala se u brojnim sportovima (plivanje, atletika, judo, rukomet, jedrenje).
Nagradu je uručila Jelena Hrgović Tomaš, splitska dogradonačelnica.
Posebno priznanje SSŠ-a u povodu 70. obljetnice utemeljenja dobio je Jedriličarski klub Mornar. Nagradu je predsjedniku Kluba Lenku Jakeliću uručio Toni Tomas, dopredsjednik Saveza.

Čestitamo nagrađenima, a posebno se zahvaljujemo Javnoj ustanovi „Športski objekti" na susretljivosti i ustupanju prostora bazena. Veliko hvala i mješovitoj klapi Filip Dević koja je svojim nastupom uveličala proslavu Dana splitskog sporta. I na kraju, hvala svima na odazivu.

 

 

 

RSS

Nalazite se ovdje: Home Novosti Dan splitskog sporta 2018.