Splitski savez športova kreće u digitalizaciju sustava sporta grada Splita

U srijedu, 24. 02. 2021. g. u prostorijama Splitskog saveza športova potpisan je ugovor o suradnji u procesu digitalizacije i upravljanja sustavom sporta grada Splita.

 

U srijedu, 24. 02. 2021. g. u prostorijama Splitskog saveza športova u nazočnosti predsjednika Saveza Andrije Polića i vlasnika obrta Rektor Ivice Zelića potpisan je ugovor o suradnji u procesu digitalizacije i upravljanja sustavom sporta grada Splita. Ovom događaju bili su još nazočni: voditelj Odsjeka za sport Grada Splita Igor Maretić, glavni tajnik Saveza Vlatko Škiljo i voditelj izrade Strategije razvoja sporta grada Splita Dražen Čular .

Potpisivanjem ugovora o nabavci i korištenju digitalnog sustava e-udruge s obrtom Rektor Splitski savez športova kreće u proces digitalizacije sustava sporta grada Splita. Aplikacija "e-udruge.eu" je inovativna e-platforma za upravljanje administracijom i financijama udruga/sportskih klubova. Od 2021. g. svim udruženim članicama SSŠ-a omogućit će se, bez dodatnih troškova, korištenje online sustava za kompletno upravljanje poslovanjem. SSŠ će posredstvom aplikacije e-udruge klubovima, kao krajnjim korisnicima, omogućiti: jednostavno praćenje članova po trening grupama i lokacijama, evidenciju podataka o stručnim osobama, evidenciju prisustvovanja treninzima, praćenje članarina, izradu i pohranu važnih dokumenta, izradu izlaznih i evidenciju ulaznih računa, vođenje knjige blagajne, unošenje važnih datuma u e-kalendar (npr. istek mandata odgovornih osoba, datuma liječničkih pregleda, natjecanja i sl.) i dr.

SSŠ će u suradnji s obrtom Rektor tijekom procesa digitalizacije organizirati obuku za korištenje sustava. Ugovorom su obuhvaćene i manje nadogradnje aplikacije. Planirana je provedba digitalne prijave na Javne potrebe u sportu, a krajnji cilj je da se provođenje kompletnog procesa, koji uključuje prijavu na Javne potrebe u sportu, praćenje i izvještavanje, u potpunosti provede bez ili sa što manje "papirnate" dokumentacije.

Aplikacija bi trebala odigrati i važnu ulogu u prikupljanju podatka u funkciji završetka izrade, kao i praćenja realizacije Strategije razvoja sporta grada Splita. Sustav je usklađen s GDPR regulativom o zaštiti osobnih podataka i ima različite razine zaštite te mogućnosti pristupa odgovornih osoba. Pored svih navedenih dobrobiti, sustav bi krajnjim korisnicima trebao donijeti i uštede u troškovima vođenja računovodstva te kvalitetnije upravljanje sustavom sporta temeljem uvida u statističke pokazatelje u realnom vremenu.

 

 

 

RSS

Nalazite se ovdje: Home Novosti Splitski savez športova kreće u digitalizaciju sustava sporta grada Splita