Splitski savez športova čestitao Mihaljeviću!

Povijesni uspjeh hrvatske atletike za splitskog bacača kugle.

Foto i tekst: Joško Elezović

Najbolji hrvatski atletičar Filip Mihaljević, bacač kugle koji je kao član splitskog ASK-a i hrvatske reprezentacije nedavno na Europskom dvoranskom prvenstvu u atletici u Poljskoj osvojio brončanu medalju. Tom prigodom je u Splitskom savezu Športova upriličeno primanje za njega, kao i za njegovog trenera Marka Mastelića. Ugodnom druženju su nazočili i predsjednik Splitskog saveza športova Andrija Polić, tajnik Saveza Vlatko Škiljo te predsjednik Hrvatskog atletskog saveza Ivan Veštić, koji je rekao:

- Nakon sedam mjeseci pauze zbog ozljede samo da je nastupio, to bi bila velika stvar. A Filip je ne samo otišao u Poljsku, nego se i vratio s medaljom čime je njegov uspjeh još značajniji. Ponosni smo što imamo takvog sportaša koji će svoju kvalitetu vjerujem potvrditi i na Olimpijskim igrama u Tokiju.

I predsjednik Splitskog saveza športova Andrija Polić nije krio oduševljenje:

- Jako nam je drago da nakon naših laureata na razini države, Barbare Matić, Karle Prodan, Matee Jelić, te Tonča Stipanovića i Joze Jakelića imamo u kratkom razdoblju još jedan razlog za veselje i ponos. To je naš Filip Mihaljević koji nam je donio brončanu medalju s Europskog dvoranskog prvenstva u atletici, drugu u muškoj konkurenciji, prvu bacačkim disciplinama u hrvatskoj sportskoj povijesti. Mi kao Savez dužni smo organizirati ovakva primanja da naši sportaši osjete da ih pratimo, da stojimo iza njih, te da ćemo im pomagati i u budućnosti da ostvaruju vrhunske rezultate. Filipu i njegovom treneru Marku želimo dobre pripreme i dobar nastup na Olimpijskim igrama ove godine.

Filip Mihaljević je jasno poručio:

- Čast mi je i zadovoljstvo što sam u glavnom uredu splitskog sporta, što sam dobio priznanje Saveza. Čast mi je i što sam u ovom razdoblju nastavio s uspjesima splitskih sportaša koji su poznati i priznati u svijetu.

Splitski savez športova je Filipu Mihaljeviću i njegovom treneru Marku Masteliću ovom prigodom darovao knjigu pod naslovom "Svi splitski olimpijci", autora Marija Garbera.

Grad pod Marjanom je ove godine domaćin Europskog zimskog bacačkog kupa za seniore i mlađe seniore koji će se na Parku mladeži održati početkom svibnja ove godine.

 

 

 

RSS

Nalazite se ovdje: Home Novosti Splitski savez športova čestitao Mihaljeviću!