Goran Ivanišević ušao u tenisku Kuću slavnih

Goran Ivanišević, s odgodom od godine dana, zbog pandemije koronavirusa, primljen je na svečanosti u Newportu, u međunarodnu tenisku Kuću slavnih, koja slavi karijere najvećih tenisača i tenisačica. S njim tu čast doživjela je i Španjolka Conchita Martinez. Iz ovogodišnje kvote u Kuću slavnih ušli su Australac Lleyton Hewitt i tenisačice iz pokreta "Original 9" (koje su se 70-ih godina borile za izjednačavanje nagrada između muškaraca i žena predvođene slavnom Billie Jean King). 

Gorana je u "dom besmrtnika" uveo njegov idol iz djetinjstva John McEnroe, ali u skladu s epidemiološkom situacijom – videolinkom. Kazao je da mu je to bila velika želja, jer McEnroe je bio njegov idol, obojica su ljevaci, u šali je objasnio Goran jedino što je on malo luđi od mene. Dobitnike, za razliku od sličnih kuća u nekim drugim sportovima, nema puno jer je temeljni uvjet osvojeni pojedinačni naslov na nekom od Grand Slam turnira. Goran je tek 258. njezin stanovnik. On je prvi Hrvat u njoj, te zbog tog uvjeta nije bilo mjesta ni za takve legende kao što su naši splitski tenisači Nikola Pilić ili Željko Franulović i drugi.

Za kraj je Goran ostavio zahvalu "jednom gradu i jednoj zemlji", svojoj Hrvatskoj i svom rodnom gradu Splitu te je s ponosom iznio da mu je on podario najljepše i najsigurnije djetinjstvo, gdje je mogao postati tenisačem kakav je danas i kakav je bio. Sve što je gradio kroz svoju karijeru donio je iz tog grada i postao je čovjek kakav je danas. Ustvrdio kako je ovo ostvarenje njegovog sna.

RSS

Nalazite se ovdje: Home Novosti Goran Ivanišević ušao u tenisku Kuću slavnih