Matea Jelić olimpijska pobjednica, Toni Kanaet brončani!

Matea Jelić, članica Taekwondo kluba Marjan, osvojila je naslov olimpijske pobjednice u kategoriji do 67 kilograma na Olimpijskim igrama u Tokiju.

U finalu je bila bolja od Britanke Lauren Williams s 25:21. U posljednjoj minuti rezultat je bio 13:13, no tada je Williams s dva udarca nogom u tijelo stigla do prednosti 17:13. 15 sekundi do prije kraja bilo je 21:15 za Williams, a onda je Jelić s tri udarca preokrenula borbu u svoju korist. Na putu do titule u prvom je kolu svladala Haićanku Lauren Lee s 22:2, u četvrtfinalu Brazilku Milenu Titoneli s 30:9, a u polufinalu Amerikanku Paige McPherson s 15:4.

Njezin klupski kolega Toni Kanaet osvojio je brončanu medalju u kategoriji do 80 kilograma. U borbi za brončano odličje Kanaet je svladao Uzbekistanca Nikitu Rafaloviča s 24:18. Prva runda završila je rezultatom 6:6, Kanaet je u drugoj stekao prednost od 15:8. Rafalovič je s dva udarca rukom početkom treće runde smanjio na 15:10, no Kanaet je s dva udarca u tijelo i jednim u glavu osigurao pobjedu. Na putu do bronce svladao je Španjolca Raula Martineza Garciju s 21:15, u četvrtfinalu je izgubio od kasnijeg finalista Rusa Maksima Hramčova prekidom nakon druge runde. Prolaskom Hramčova do finala Kanaet je dobio priliku boriti se za broncu kroz repesaž. Za borbu za broncu svladao je Faysala Sawadoga iz Burkine Faso prekidom početkom treće runde zbog prevelike razlike u bodovima (30:10 za Kanaeta).

RSS

Nalazite se ovdje: Home Novosti Matea Jelić olimpijska pobjednica, Toni Kanaet brončani!