Preporučena povećana tjelesna aktivnost za djecu školske dobi i mlade

Nakon odrađenog prvog projekta "HIP Ya", Atletski sportski klub "ASK" Split zajedno sa partnerima:

  • AK "Bor" -Trieste, IT
  • AK "Olymp" - Brno, CZ,
  • AK "Arak" - Szekesfeherva HU,
  • SCIENCE AND RESEARCH CENTRE KOPER, Koper, SI ,
  • AK "KOPER", Koper, SI,

dobio je još jedan projekt „Efficient recommended MVPA obtainement for scholl children and teenagers" sufinanciran od EU (Erasmus +) i Vlade RH – Ured za udruge, vezan uz povećanu tjelesnu aktivnost na satu tjelesne i zdravstvene kulture za djecu školske dobi i mlade, koji je započeo 01.01.2017.godine, a završio 31.12.2018. godine.

Osnovni cilj projekta je povećati aktivnost na satu tjelesnog odgoja.

Nekoliko studija je pokazalo da je na satu TZK-a smanjena aktivnost u odnosu na onu koja je potrebna djeci školske dobi i mladima. Više od 16 minuta na satu se odrađuje smanjena aktivnost, a samo 9-13 minuta se odrađuje visoka aktivnost (MVPA) djece na satu tjelesne i zdravstvene kulture, što jasno pokazuje da je ta aktivnost premala u visokom intezitetu. Da bi se povećala aktivnost na satu tjelesnog odgoja odlučili smo napraviti ovaj projekt.

Svaki partner je radio sa DEMO grupom (sportaši u klubu) mjerenja sa različitim aktivnostima kao što su; brzina, čvrstoća, igre s loptom, snaga, izdržljivost i koordinacija. Nakon mjerenja koja su se odradila sa DEMO grupom treneri su odlazili u škole i radili iste aktivnosti s djecom od 12-15 godina. Nakon uspješno odrađenog projekta, izrađen je DVD u trajanju od 150 minuta u kojem se prikazuju sati tjelesne i zdravstvene kulture na kojem smo povećali maksimalnu aktivnost MVPA iznad 50% .

U nastavku Vam proslijeđujemo link na snimljeni video:

RSS

Nalazite se ovdje: Home Arhiva Novosti Preporučena povećana tjelesna aktivnost za djecu školske dobi i mlade